NL | EN

Cambodja

Met de motor door Cambodja:tussen tempels en standen,armoede en vriendelijke mensen.

Verterk voorzien november 2017. 

 

HIMALAYA 2013. 

Motorrijden over het dak van de wereld tussen" Hemel en Aarde"

in het adembenemend Himalaya gebergte.

Omdat het gebied tussen Tibet en Pakistan enkel in de zomer over land te bereiken is vertrek ik eind juni 2013.

 

Op een legendarische Royal Enfield motor  reis ik "overland" van Delhi naar Ladakh door de deelstaat Himachal Pradesh, daar kom ik voor een  eerste maal in contact  met de Himalaya waar ik de 4 hoogste,
berijdbare, bergpassen ter wereld wil overwinnen " Het zal geen gemakkelijke tocht worden, want de passen die ik over moeten liggen boven de 5000 meter, en de wegen van deze oude karavaanroutes zijn soms haast onbegaanbaar. Het rijden op de Engelse Enfield waar de bediening net andersom zit, dit betekend dus dat de achterrem aan de linkerkant staat en het schakelen gebeurd via de rechtervoet. Precies andersom als wij gewoon zijn in combinatie met het links rijden zal het er niet gemakkelijker op maken.

DIAVOORSTELLING

Een 18.000 kilometer lange motorreis doorheen Latijns - Amerika van Argentinië naar Mexico.

De uitgestrekte pampa's in Argentinië, de Atacama woestijn in Chili, een hoogterecord van 5.200 mt in Bolivië, de culturen van de Inca's in Peru.  Het indrukwekkende Panamakanaal, de prachtige regenwouden van Costa Rica, en de Mayaruïnes in Guatemala zijn een paar van de hoogtepunten van de diavoorstelling die zal doorgaan op 20 november 2009 in het buurthuis de Hanekap in Lutlommel.

Aanvang 20u30 en gratis inkom.

Bekijk hieronder het introfilmpje.

Op 5mei hebben we de motor ingekrat bij Lei, sponsor en tevens zaakvoerder van de firma betonwerken Emmers.

Er komt wat meetwerk bij de pas, de kist wordt vakkundig in elkaar gezet door Lei.

Op dinsdag 6 mei werd de motor naar de haven van Antwerpen gebracht voor het verschepen naar Argentinië.

Fiesta Esperanza Latina
Op zaterdag 3 mei 2008 organiseren wij Fiesta Esperanza Latina (Feest van de hoop voor Latijns-Amerika) in het Burgemeesterspark (http://www.lommel.be/home/index.cfm?id=226&l=1) te Lommel. Zie ook http://carloafricatour.be

Vandaag vrijdag 7 maart 2008 heb ik bij onze sponsor Staf Tours in Lommel mijn ticket geboekt. Op 7 juni 2008 vertrek ik vanuit Brussel via Washington naar Buenos- Aires. Het aftellen kan beginnen.

Tijdens de opendeurdagen bij Motorhuis Hasselt op 8 en 9 maart zal de 1200 GSA, waarmee ik de reis doorheen Latijns-Amerika zal maken, te zien zijn.

In het weekend van 15 en 16 maart is de motor te bezichtigen tijdens de opendeurdagen bij Publi Joni op de Balendijk te Lommel.