KLIK RECHTS IN HET MENU

 

 

Wie vroeger op wereldreis vertrok was een "speciale", dat is nu minder het geval. Het is iets "gewoons" geworden en steeds meer mensen, ook Vlamingen, trekken er op uit. Op zoek naar zichzelf, andere culturen, om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen of gewoon voor het plezier.

Ik begin steeds ruim op tijd (met ups and downs) met de voorbereidingen. 

 

HOE BEREID JE JE VOOR ? 

 

Voor mij begint het een beetje routine te worden maar ik probeer toch zoveel mogelijk in contact te komen met andere reizigers die ook min of meer de route gereden hebben die jij wil gaan rijden. Zij kunnen u immers zeer veel informatie bezorgen. Andere nuttige tips vind je in reisboeken en op sites van andere reizigers.

 Helaas is onze wereld niet zonder gevaren en daar moet rekening mee gehouden worden. Om het gevaar tot een minimum te beperken, zijn de laatste nieuwtjes van de lokale bevolking ook erg belangrijk.

 

GEZONDHEID

 

De gezondheidszorg in België wordt nergens ter wereld geëvenaard. Tijdens een trip door minder ontwikkelende gebieden kan je ziektes oplopen die je in België niet voorkomen. Daarom is het ook zo belangrijk om je zo goed mogelijk te beschermen tegen deze aandoeningen. Bij mijn vorige reizen heb ik al vaccinaties gehad, dus is het beruchte gele boekje al in mijn bezit. Toch zal de huisdokter me ruim voor het vertrek nog eens uitgebreid onderzoeken. Ook een bezoekje aan de tandarts is gepland. Wie ooit in een derdewereldland op een plaatselijke markt een tandarts aan het werk zag, neemt zeker zijn voorzorgen !

Best zorg je er ook voor dat je fysieke conditie in orde is. Ik hou mijn conditie in orde door enkele keren per week te joggen en met de mountainbike te rijden. Ook zal ik trachten regelmatig met de crossmotor te rijden om mijn rijtechniek te onderhouden.

Goed verzekerd op reis gaan is natuurlijk ook erg belangrijk. Eén gebroken been in Peru en je financiële reserves zijn binnen de kortste tijd uitgeput. Daarom wordt een goede reisverzekering afgesloten. Het kost een aardige duit, maar kan een hoop ellende voorkomen.

 

CONTACT MET HET THUISFRONT

 

Dit vormt tegenwoordig geen probleem meer, bijna op elke hoek van de straat heb je een internetcafé . Ik zal dus heel regelmatig gebruik maken van het internet. Het is het eenvoudigste en dikwijls de goedkoopste oplossing om de thuisblijvers op de hoogte te houden.

.