WAT GAAT ER MEE OP REIS ?

 

Wat neem ik mee en waarom neem ik het mee ? Deze vraag wordt steeds opnieuw gesteld als men op reis gaat met de motor. Geld en een kredietkaart helpen je weinig verder bij een panne midden in de woestijn. Een klein beetje meer doordachte bagage kan soms wonderen doen. Het komt er eigenlijk op neer een zinvolle uitrusting samen te stellen. De meeste reizigers maken de fout te veel me te sleuren. De basisregel is: neem zo weinig mogelijk mee, hoe minder en lichter, hoe beter. Daarom laat ik tegenwoordig mijn tent en kookgerief thuis. Bij mijn vorige reizen heb ik ondervonden dat waar mensen zijn, je ook kan eten en slapen. Het vinden van een hotelletje en een restaurantje wordt zo een dagelijks terugkerend ritueel. Iedere avond zelf uw potje koken is niet zo handig, ook al denk je er geld mee te kunnen besparen. In derde wereldlanden is uit eten gaan zeer goedkoop en daarbij is het gewoon fijn. Je maakt kennis met de lokale gastronomie en je maakt kennis met de plaatselijke bevolking. Wat wil een mens nog meer?

 

Een materiaallijst is erg persoonlijk en afhankelijk van hoe en waar je reist en waar je interesses liggen. Ik ga jullie niet alles in detail vertellen, maar ga toch een paar zaken opnoemen die voor mij heel praktisch en belangrijk zijn. De laptopcomputer is niet meer weg te denken. Wat je er allemaal mee kan hoef ik jullie niet te vertellen, het is werkelijk ongelooflijk.

 

Een taalboekje ( bv Spaans ) gaat ook steeds mee. Ik vind dat het een elementaire vorm van beleefdheid is om iemand  in zijn eigen taal aan te spreken, en het kan ook deuren openen.

 

RESERVE ONDERDELEN

 

Het aantal reserve onderdelen worden steeds beperkt, kwestie van plaats en gewicht te sparen. Ik cocentreer mij op de kleine meest noodzakelijke onderdelen die mij bij een eventuele panne tot aan het dichts bijzijnde stadje kunnen brengen. De onderdelen die niet meer te herstellen zijn zullen worden opgestuurd vanuit België.

 

NAVIGATIE

 

Om mijn weg te vinden maak ik gebruik van goede landkaarten en een Garmin GPS toestel type 278 C.